Veranderingen in de ICT – Voscomtronics

18 september, 2020

Als ICT bedrijf moet je steeds meegaan met de tijd. Bij het ontstaan in 2004 hield  Voscomtronics zich, naast PC’s,  bezig met o.a. schotelantennes en satelliet decoders. Je zag veel draden en snoeren in het bedrijf.

In 2020 is daar veel in veranderd. Speerpunten zijn nu: VoIP, Office 365/clouddiensten, verkoop van nieuwe en gebruikte laptops, IP-beveiliging, netwerken en natuurlijk onderhoud en reparatie. Er wordt daarnaast ook gezocht naar mogelijkheden voor bijvoorbeeld korting op verzekeringspremies bij gebruik van beveiligingscamera’s.

Voor de toekomst zullen Augemented Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR)  ons leven zullen gaan beïnvloeden. Nu al zijn er toepassingen van te zien in bijvoorbeeld de Bouw of Chirurgie. We krijgen te maken met groeiende datastromen en Rico signaleert een tekort aan hoog opgeleid personeel als het gaat om Outsourcing in de IT.

Dit heeft ook consequenties voor een ICT bedrijf; je moet je daar goed op voorbereiden.

Binnenkort wordt het bedrijf uitgebreid met nieuwe medewerkers om de vele klanten goed te kunnen helpen. Ook probeert Voscomtronics verbinding te zoeken met de Sociale en Maatschappelijke kant van de samenleven door een aantal sportverenigingen in Ommen en omstreken te sponsoren.