Samenloop voor Hoop

20 februari, 2019

Eens in de zoveel tijd hebben we een zogenaamd alternatief programma in plaats van een 10-minutenpresentatie. Dan kan er van alles aan bod komen. Dit keer waren Lidy en Erik Zwiers uitgenodigd om ons te informeren over de Samenloop voor Hoop die 25 en 26 mei gehouden wordt. Het is een 24-uurs evenement, een estafetteloop, met als doel geld bij elkaar brengen voor kankeronderzoek. Bedrijven, organisaties, scholen, familiesen andere groepen kunnen zich inschrijven om in estafettevorm 24 uur te wandelen op de atletiekbaan van Ommen. Tijdens de vorige editie waren er 1.600 deelnemers, die gezamenlijk meer dan € 100.000,- bij elkaar wandelden.

Maar, benadrukte Lidy, het gaat niet alleen om het bedrag. Het is ook een ontmoeten van elkaar. Van mensen die zelf kanker hebben of daarvan genezen zijn, van mensen die een dierbare aan kanker hebben verloren en van mensen die op wat voor manier dan ook te maken hebben met kanker. Zeker de lichtjesceremonie maakt altijd diepe indruk op de aanwezigen.

Het thema van Samenloop voor Hoop voor dit jaar is Stenen van Hoop. Zo worden er bij bakkers al eetbare stenen aangeboden. Het is ook de bedoeling dat er een monument van 2 meter hoog komt, liefst bij de Vecht, wat de organisatoren betreft.