Nieuwl lid en Redmer Rollema over het belang van een huisstijl

7 maart, 2019

Het wordt steeds voller op de vroege donderdagochtend bij Hotel & Spa Paping,  maar er kunnen nog wel een paar leden bij. Vorige week was Alied Makkinga nog aanwezig als vervanger en toen had ze ook al aangegeven dat ze zelf graag lid wilde worden. Er waren geen bezwaren tegen haar aanmelding gekomen, zodat ze vandaag als officieel lid met applaus begroet werd. Alied Makkinga heeft haar eigen creatieve bedrijf: Crealied. Op haar site staat alle informatie.

Na de coffee break mocht voorzitter Redmer Rollema een presentatie geven over zijn bedrijf Rollema Media. Hij ontwikkelt met zijn team websites, webwinkels, huisstijlen en marketingcampagnes. Hij ging in zijn presentatie in op het belang van een huisstijl, waarbij het logo altijd de basis is. Een huisstijl vergroot de herkenbaarheid van een bedrijf, is professioneel, efficiënt en geeft het bedrijf een gezicht.

Waar tegenwoordig steeds meer vraag naar is, is responsive webdesingn ofwel mobielvriendelijkheid van websites. Er zijn zo’n 20.000 verschillende schermformaten in gebruik en het is wel prettig dat jouw website goed wordt weergegeven op elk scherm van welk merk mobiele telefoon dan ook. De verwachting is dat het gebruik van mobiele telefoons in de toekomst alleen maar verder zal stijgen en het gebruik van laptops en pc’s minder zal worden om sites te vinden. Bovendien kom je hoger in de Google ranking als je site responsive is voor mobiele telefoons. Dus: mocht jouw site nog niet zover zijn, neem dan contact op met Redmer van Rollema Media.

De penningmeester had de omzetcijfers over 2018 bij zich. In totaal is er voor ruim € 200.000,- omgezet tussen de leden onderling en via hun relaties. Om nog maar eens duidelijk te maken dat geven loont.  Voor wie nog twijfelt: schuif eens een keer aan bij ons ontbijt!