Koffie, koffie en nog eens koffie, Patrick Bosman van Kaldi Koffie vertelde erover.

15 november, 2018

De meeste leden van ZakenNet Ommen die donderdagochtend vroeg binnenkomen nemen eerst een kop stevige koffie om wakker te worden. Waar zouden we zijn zonder die heerlijke opkikker op de vroege ochtend??!! Maar waar komt koffie vandaan, hoe gaat de verwerking van besje tot koffieboon? Patrick Bosman van Kaldi Koffie vertelde er van alles over. Koffie is niet zomaar koffie en een koffieboon is niet zomaar een koffieboon. Robusta en Arabica bonen, verschillende samenstellingen ervan, het verschil in herkomst, hoe de grondsoort is etc. Het zijn allemaal belangrijke factoren voor een perfecte kop koffie. En die moet dan ook nog uit een goede machine komen. Ook daar kan Patrick voor zorgen: Jura machines die geschikt zijn voor 30 tot 80 koppen koffie per dag, allemaal gezet van versgemalen koffiebonen, eventueel uitgerust met de mogelijkheid voor cappucino en latte machiato. Er zijn zelfs machines die op afstand via de telefoon te bedienen zijn, zodat bij aankomst er verse koffie staat. Niet vergeten er eerder een kop of beker onder te zetten natuurlijk. De leden van ZakenNet Ommen konden ook proeven van een heerlijk kop koffie uit een van de machines die Patrick meegenomen had. Kaldi Koffie: Koffie met Karakter!