Eerste digitale meeting in de geschiedenis van ZakenNet Ommen succesvol

23 april, 2020

Het was alweer enige tijd geleden dat de leden van ZakenNet Ommen elkaar live gezien en gesproken hadden, om precies te zijn: 12 maart, een week na de speciale gastenochtend. Toen kwam de maatregel van de regering, zoals iedereen inmiddels weet, dat alle horeca dicht moest, er geen bijeenkomsten gehouden mochten worden etc. etc. Nu voorlopig die bijeenkomsten nóg niet mogen en iedereen toch wel benieuwd was naar het reilen, zeilen en de gezondheid van de anderen, werd besloten een digitale meeting te houden. Dus om 7.30 uur zaten de meeste leden paraat achter de laptop of tablet om in te loggen.

Gerdien Pol deed, zoals ze vaker gedaan heeft, de trainigstopic. Zij benadrukte dat dit een mooie tijd was om plannen voor de toekomst te maken, de website eens kritisch onder de loep te nemen, de administratie grondig te bekijken en te focussen op de toekomst. Het belangrijkste: blijf positief! Alleen dat kan je door een nare periode, zoals deze, heen helpen.

Daarna kregen alle leden maar liefst 2 minuten (in plaats van de gebruikelijke 60 seconden)  de tijd om iets te vertellen over hun wel en wee, zowel op zakelijk als op privégebied. Zakelijk is het bij de meesten rustig, variërend van redelijk druk tot beetje rustig en helemaal niets meer te doen. Voor sommigen is het een tijd van bezinning en blijkt bijvoorbeeld overleg via een videoverbinding heel goed te bevallen, wat zeker in de toekomst navolging zal vinden. Maar iedereen is ervan overtuigd dat het na de coronacrisis allemaal wel weer goed komt. Wat privé en gezondheid betreft, daar zat nogal wat verschil in. Gelukkig hebben de meesten zelf geen (ernstige) gezondheidsproblemen, maar sommigen blijken de corona van heel dichtbij mee te maken. Alle leden leven vanzelfsprekend mee met de getroffenen.

Afgesproken is dat de leden elkaar volgende week zeker en eventueel de weken daarna ook nog weer zullen treffen via het scherm. Dat is namelijk goed bevallen.